فراخوان روحانی در دیدار با اصحاب رسانه
به گزارش گروه تحلیل ، تفسیرو پژوهش های خبری ایرنا ، روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «رئیس جمهوری در دیدار با اصحاب مطبوعات فراخوان داد/ اتحاد رسانهای علیه جنگ روانی»، به بازتاب حضور رییس جمهوری در میان اهالی رسانه پرداخت.
به نوشته ایران، رئیس جمهوری با فراخوانی برای یکپارچگی رسانه ای در برابر جنگ روانی دشمن، رسانه ها و اهل آن را امانتداران مردم دانست و تأکید کرد: تلاطم بازار، دلیل اقتصادی ندارد و رسانهها در خط مقدم شکستن جنگ روانی دشمن هستند و ما قادریم بر جنگ روانی دشمن فائق آییم. امروز مشکل اصلی ما، مشکل اقتصادی، فرهنگی یا امنیتی نیست، بلکه مشکل اصلی امروز ما جنگ روانی است. شما اصحاب رسانه باید بار سنگین مقابله با جنگ روانی دشمن را که امروز بالاتر و مؤثرتر از جنگ اقتصادی و فرهنگی علیه ما جریان دارد، برعهده بگیرید.
این روزنامه اضافه کرد: پیش از سخنان رئیس جمهوری در این دیدار چند تن از اساتید روزنامهنگاری و مطبوعات و پیشکسوتان و پژوهشگران رسانه و مسائل اجتماعی به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.عباس عبدی، روزنامهنگار و پژوهشگر مسائل اجتماعی با اشاره به اوضاع جامعه در بخشهای مختلف به ضرورت تقویت وحدت و انسجام در راستای رفع نگرانیها و حل مشکلات کشور، تأکید کرد.
به نوشته ایران، «بیژن مقدم» روزنامه نگار و پیشکسوت عرصه مطبوعات نیز با اشاره به خروج آمریکا از برجام، تعامل با جهان را سیاستی حکیمانه و همیشگی دانست و گفت: تعامل با جهان هرگز به معنای سازش و غفلت از ظرفیت های داخلی نیست و ملت ایران می دانند که آمریکا جز دشمنی با این ملت هدف دیگری ندارد.
روزنامه «شرق» هم در گزارشی با عنوان «انتقادات بی پرده»، از مواجهه انتقادی اصحاب رسانه در مراسم افطار رییس جمهوری سخن گفت و نوشت: مراسم افطار رئیس جمهور با اصحاب رسانه به فرصتی بدل شد تا طرفین گلایههای خود را از یکدیگر بازگو کنند. از نمایندگان رسانهها که معتقد بودند رئیس جمهور برای آنها در این پنج سال حتی فرصت یک جلسه گفتوگو هم فراهم نکرده تا رئیسجمهور که معتقد بود رسانه ایها نباید توقع مردم را بالا ببرند.
شرق افزود: روحانی فضا را جنگ روانی توصیف کرد که دشمن به راه انداخته و رسانهها باید حواسشان باشد. جنگ روانی توصیفکردن اوضاع از سوی حسن روحانی، پاسخی بود به گلایههای رسانهها از وضعیت معیشت و روزگار.
** نوسانات اقتصاد و نگاه روزنامه ها
نوسانات بازارهای اقتصادی در ایران از جمله بازار ارز، سکه و بورس، یکی از محورهای تحلیلی در روزنامه های امروز بود.
روزنامه «شرق» در یادداشتی با عنوان «وسوسه دلار»، با پرداختن به نوسانات بازار ارز، به سوء استفاده برخی افراد از دلار 4200 تومانی برای واردات، به واسطه دسترسی آنان به رانت اشاره کرد.
این روزنامه افزود: ارز چهارهزارو 200 تومانی گرچه بسیاری از فعالان اقتصادی و متقاضیان ارز را با کمبود ارز مواجه کرده، اما برای بسیاری نرخ جذابی است و آنها را به فعالیت بیشتر واداشته است. بسیاری از افراد بهواسطه دسترسی به رانت، بهعنوان واردکننده، از ارز چهارهزارو 200 تومانی بهره مند میشوند بدون اینکه میزان ارز عرضه شده به آنها به تولید مولدی منجر شود.
این روزنامه با اشاره به تفاوت نرخ ارز رسمی و غیر رسمی افزود: باتوجه به اینکه نرخ چهارهزارو 200 تومان تعیینشده برای تأمین ارز واردات تفاوت حدود دوهزارو 800 تومانی با نرخ ارز معاملهشده در بازار غیررسمی دارد، بخشی از ثبت سفارشها منجر به ورود کالا نمی شود. وارد کننده کالای خود را با ارز چهارهزارو 200 تومانی وارد می کند و با قیمت ارز بازار آزاد می فروشد، همین موجب افزایش سطح عمومی قیمتها خواهد شد.
روزنامه «ایران» هم در گزارشی از خیز ارزهای خارجی به سمت افزایش قیمت خبر داد و نوشت: در بازار ارز نیز همچون طلا و سکه قیمتها لحظهای تغییر می کند و میل به افزایش دارد.
روزنامه «خراسان» هم در یادداشت روز خود نوشت : اکنون نیازمند ورود جدی دولت برای مدیریت بازار است. به نظر می رسد دولت باید در دو بخش اقدامات لازم را انجام دهد. نخست، تصمیم گیری سریع تر و همراه با نظارت بر بازار ارز و پذیرش ارز دو نرخی با اختصاص ارز 4200 تومان برای کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید و دیگر این که ابزارهای نظارت بر بازار برای قیمت کالاهای اساسی تقویت شود. اما از این دو تصمیم مهم تر ضرورت ورود جدی دولت به عرصه است.
روزنامه «کیهان» هم در گزارش نخست خود با عنوان « گرانی امروز حباب است ، نوشت : توجیه حباب دانستن گرانیهای اخیر تا حدودی امر معقولی به نظر برسد اما نکتهای که در این میان مهم است اینکه صرفا با اعلام این موضع مشکل گرانیها حل نمیشود و مردم از دولتمردانشان انتظار اقدام عملی دارند که این اقدامات هم با تکیه بر توانمندیهای داخلی و مدیریت جهادی محقق میشود.
در این میان اما روزنامه «آرمان» ضمن اشاره به نوسانات بازار ارز و سکه، از رشد بورس در روز گذشته خبر داد.
**آینده مبهم آمریکا و کره شمالی
همچنین روزنامه ها دو روز پس از دیدار مقام های آمریکا و کره شمالی در سنگاپور که به امضای توافق میان دو طرف منجر شد، روابط میان دو کشور را همچنان در هاله ای از ابهام توصیف کردند.
روزنامه ها با وجود وعده های آمریکا برای بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی کره شمالی درباره بهبود وضعیت این کشور در آینده ابراز تردید کردند.
روزنامه «همدلی» در یادداشتی با عنوان «اصلاحات، سرنوشت شوروی را برای کره شمالی رقم می زند»، آورد: کره شمالی اگر بخواهد خلع سلاح هسته ای انجام دهد و فرایند اصلاحات تدریجی و تعامل با جهان خارج را در پیش بگیرد ممکن است اتفاقی که برای شوروی سابق افتاد برای کره شمالی هم تکرار شود و طبقه حاکم بر کره شمالی دچار مشکل میشوند و مشروعیت آنان دچار چالش خواهد شد.
این روزنامه با اشاره به آینده ناروشن کره شمالی افزود: این سوال مطرح است که این اصلاحات و تغییرات در کره شمالی تا کجا پیش خواهد رفت. بنابراین روشن است که اگر درهای کره شمالی باز شود با توجه به تفاوت فاحش در رشد اقتصادی میان دو کره و توسعه یافته بودن کره جنوبی، این موضوع برای کره جنوبی کافی است که کره شمالی را ببلعد. به خصوص که بحث ادغام دو کره نیز مطرح است و قطعا ادغام دو کره مانند اتحاد و ادغام دو آلمان خواهد بود.
روزنامه «مردم سالاری» هم در گزارشی با عنوان «تفاهم ترامپ و اون در هتل انگلیسی» با اشاره به امضای توافق میان رهبران آمریکا و کره شمالی نوشت: ترامپ پیش از این در اوایل هفته گفته بود که در همان یک دقیقه نخست مذاکره با رهبر کرده شمالی خواهد فهمید که آیا معامله بزرگ بین آمریکا و کره شمالی حاصل خواهد شد یا نه. شاید چینیها هم نگران این باشند که در این گفتگوی محرمانه، مقدمه ساخت و پاختِ پیونگ یانگ و واشنگتن شکل گرفته باشد و هیأت حاکمه کره شمالی پس از به دست آوردن تضمینهای امنیتی، به سمت غرب چرخش کند.
این روزنامه با ابراز تردید درباره بهبود روابط واشنگتن و پیونگ یانگ در آینده افزود: با این حال، بعید به نظر میرسد که کره شمالی بتواند پس از دههها تقابل و رابطه خصمانه، به واشنگتن اعتماد کرده و متحد قدیمی خود یعنی پکن را کنار بگذارد. اون دیدار خود با ترامپ را «مقدمه صلح» خوانده است؛ باید دید واقعاً این دیدارها به مقدمه ای برای پایان تنشها در شبه جزیره کره تبدیل خواهند شد یا خیر.
روزنامه «آرمان» نیز در یادداشتی در این زمینه، با اشاره به اینکه مذاکرات آمریکا و کره شمالی هنوز امیدی برای توسعه کره شمالی در آینده به وجود نیاورده است، نوشت: واقعیت این است که کره شمالی عملا کم آورده و در شرایط بحران به این نتیجه رسید که حتی چین و روسیه هم در کنارش نیستند لذا نگاه آنها مبتنی بر بازی و تبانی بود و این باعث شد که کره شمالی وارد مذاکرات مستقیم شود.
در این میان روزنامه «جوان» در یادداشتی با عنوان «خواب آشفته ترامپ برای تسلیم مردم ایران»، به صحبت های ترامپ درباره ایران در دیدار وی با رهبر کره شمالی اشاره کرد و نوشت: ترامپ ادعای خود مبنی بر تغییر رفتار ایران پس از خروج امریکا از برجام را بار دیگر پس از دیدار با کیمجونگاون، رهبر کره شمالی در 22 خرداد تکرار و مدعی شد که به نظرم ایران نسبت به سه، چهار ماه پیش کشور متفاوتی شده است.
گزافهگویی ترامپ مبنی بر تغییر رفتار ایران پس از خروج امریکا از برجام در شرایطی است که تنها 24 ساعت بعد از خروج امریکا از برجام اقدام قاطع و شکننده رزمندگان جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی در موشکباران جولان اشغالی و هدف گرفتن یکی از مراکز حساس اطلاعاتی صهیونیستها سبب گردید که سران رژیم صهیونیستی با واسطه کردن برخی کشورها درخواست توقف اقدامات بازدارنده نیروهای جبهه مقاومت را داشته و پس از آن نیز تحرکات میدانی خود علیه نیروهای مقاومت را متوقف کردند.
این روزنامه افزود: مجموعه تحولات نشاندهنده این است که بهرغم تصور ترامپ، خروج امریکا از برجام نهتنها بر اراده و عزم مردم ایران در ایستادگی در مقابل فزونخواهیهای نظام سلطه تأثیر نداشته، بلکه در نقطه مقابل این خروج ماهیت رسوای کاخ سفید و غیرقابلاعتماد بودن امریکا را به نسل جدید ایران نشان داد و به طور طبیعی به عاملی جهت تقویت وحدت و انسجام ملی در برابر سناریوهای سهگانه کاخ سفید در فشار اقتصادی، فشار روانی و فشار عملی علیه مردم ایران تبدیل شد.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |