ماجرای بدهی وزارت ارشاد به تعاونی مطبوعات چیست؟
مدیرعامل تعاونی مطبوعات درباره بدهی ارشاد به این تعاونی و عدم پرداخت آن از سال ۸۱ تاکنون و جریان پیگیری پرداخت این بدهی در دولتهای مختلف سخن گفت.
به گزارش ایسنا، علیاکبر بهبهانی که از سال ۸۹ به عنوان مدیر هیات مدیره تعاونی مطبوعات در این تعاونی فعالیت میکند، صبح امروز (ششم شهریور ماه) در جلسهای با خبرنگاران درباره تاریخچه طلب تعاونی مطبوعات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: سال ۸۱ قراردادی میان مدیرعامل وقت شرکت تعاونی مطبوعات با معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و سرمایهگذاری به نام موسسه فار به مدیریت فرامرز علیزاده مقدم امضا میشود. بر اساس این قرارداد تعاونی مطبوعات موظف میشود طبق حوالههای صادره از وزارت ارشاد به نشریات کاغذ بدهد و ارشاد هم در مقابل به تعاونی حقالعمل بپردازد.
او ادامه داد: این قرارداد بخوبی پیش میرفت و در چند مرحله وزارت ارشاد بدهیهای خود را به تعاونی مطبوعات پرداخت میکرد، تا اینکه در آخرین روزهای دولت آقای خاتمی و حضور آقای مسجد جامعی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاونی مطبوعات ۳۹۰ میلیون تومان از وزارت ارشاد طلبکار میشود. دولت بعدی و وزیران ارشاد آقایان صفارهرندی و حسینی حاضر به پرداخت بدهی نمیشوند. سال ۸۹ من به عنوان مدیر هیات مدیره تعاونی مطبوعات با وزرای وقت مذاکره کردم اما پاسخ آنها این بود که بدهی مربوط به دولت آقای خاتمی است و پرداخت آن بر عهده ما نیست.
مدیرعامل تعاونی مطبوعات خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم با اولین وزیر ارشاد یعنی آقای علی جنتی نیز درباره این بدهی ارشاد به تعاونی مطبوعات صحبت کردیم که ایشان هم با پرداخت بدهی موافقت کردند. بر همین اساس آقای کاراندیش، معاون فعلی ارشاد با سازمان برنامه و بودجه مکاتبه کردند و این سازمان مدعی شد که بدهی را باید ارشاد بپردازد. سال ۹۲ بدهی ارشاد را سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برآورد کردند که معاونت مطبوعاتی این مبلغ را بر عهده گرفت و وزیر ارشاد در نامهای نوشت که این مبلغ مورد تأیید اوست.
بهبهانی اظهار کرد: در ادامه دیوان محاسبات مبلغ بدهی را چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تأیید کرد و بر اساس رأی دادگاه این مبلغ مورد تأیید قرار گرفت. این در حالی است که معاونت مالی اعلام کرد تنها دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از بدهی را پرداخت میکند. بنابراین در این مورد با طلبکار تعاونی یعنی موسسه فار مذاکره کردیم که حاضر شد مبلغ دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان را بگیرد و از طلب خود صرف نظر کند اما باز هم وزارت ارشاد به دلایل مختلفی حاضر به پرداخت این مبلغ نشد. با وجود آنکه طلبکار تعاونی مطبوعات خود عضو این تعاونی است بر اساس رأی دادگاه و بدون اطلاع به ما سند ملک تعاونی مطبوعات را به نام خود زد و ما پس از دو سال، یعنی در سال ۹۴ از این موضوع مطلع شدیم.
او با اشاره به درخواستهای مکرر برای گفتوگو با وزیر فرهنگ و ارشاد درباره بدهی این وزارتخانه به تعاونی مطبوعات بیان کرد: به عنوان مدیرعامل یک مجموعه مدیریتی مطبوعاتی با ۲۰۰۰ عضو شامل مدیر مسؤول روزنامهها و مجلات یک سال و نیم است کتبی و شفاهی از طرق مختلف تقاضای گفتوگو با وزیر ارشاد را دارم که محقق نشده است؛ البته با وجود آنکه آقای دکتر صالحی فردی نجیب و متدین است، هنوز موفق به دیدن ایشان نشدهام.
مدیرعامل تعاونی مطبوعات بیان کرد: نکته قابل توجه تفاوتی است که در پیگیری بدهکاری ما و طلبکارمان در پروندهای جدا از وزارت فرهنگ و ارشاد وجود دارد. موسسه فار نیز از وزارت ارشاد به واسطه دو و نیم میلیارد تومان شکایت کرد که با چند سال پیگیری توانست ارشاد را به پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان محکوم کند. به هر حال ما تا چند روز آینده شکایتمان از وزارت ارشاد را از طریق دفتر مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری، دیوان محاسبات دیوان عالی اداری و بازرسی کل کشور شکایت خواهیم کرد. البته بنده در جایی توانستم آقای روحانی را ببینم و به او درباره بدهی ارشاد به تعاونی مطبوعات توضیح بدهم که ایشان اعلام کردند این بدهی باید پرداخت شود اما متأسفانه گفته ایشان پیگیری نشد.
بهبهانی اضافه کرد: آقای دکتر صالحی وزیر وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز چندین بار به معاونین خود دستور پرداخت بدهی را به تعاونی مطبوعات داده است ولی تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است. در نهایت طلبکار ما توانست ملکی که از ۳۰ سال پیش توسط تعاونی مطبوعات خریداری شده بود و ما تاکنون در آن حضور داشتیم را بر اساس رأی دادگاه بگیرد و هفته گذشته نیز ما را مجاب به تخلیه کرد، اما ما همچنان شکایتمان از وزارت فرهنگ و ارشاد و طلبکار را پیگیری میکنیم.
او درباره علت شکایت تعاونی مطبوعات از طلبکار این تعاونی توضیح داد: این فرد از سال ۸۱ تا ۸۹ شکایت خود را پیگیری نکرد. به شخصه علت این موضوع را افزایش مبلغ این بدهی در این سالها میدانم و علت شکایت ما از این فرد به دنبال همین موضوع است. همچنین این فرد از تعاونی مطبوعات شکایت نکرده بلکه از شخص من و چند تن دیگر از اعضای هیأت مدیره تعاونی شکایت کرده است. این در حالی است که این فرد از تعاونی مطبوعات و نه شخص بنده طلبکار بوده است. از طرف دیگر او از ما شکایت کرده است که سالن کنفرانس تعاونی مطبوعات را به صورت شخصی برای برگزاری مراسم مختلف اجاره دادهایم، در حالی که ما از این سالن صرفا برای کمک به همکاران رسانهای خودمان آن هم به صورت رایگان استفاده کردهایم.
مدیرعامل تعاونی مطبوعات یادآور شد: بارها همکاران شهرستانی و تهرانی ما در تعاونی مطبوعات خواستهاند تا در تجمعی صدای خودمان را به مسؤولان برسانیم اما با توجه به برهه حساس کنونی و عشق و علاقهای که به وطن دارم، حاضر به پذیرش این تقاضا نشدهام.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |