ارائه مدل جدید برای کیوسکهای روزنامهفروشی
معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد ضمن ارائه توضیحاتی درباره عملکرد این معاونت در چند ماه گذشته، از برنامههای خود در آینده سخن گفت.
به گزارش ایسنا، محمد سلطانیفر دی ماه سال گذشته به سمت معاونت مطبوعاتی منصوب شد و جای حسین انتظامی نشست.
او که امروز ـ پنجم اردیبهشت ماه ـ در نخستین نشست هماندیشی با خبرنگاران حوزه رسانه سخن میگفت، با تأکید بر اهمیت امر آموزش اظهار کرد: به دنبال این هستیم که تحولی عمیق در روزنامهنگاری سنتی ایجاد کنیم و به سمت روزنامهنگاری نوین پیش برویم. ما نمیگوییم روزنامهنگاری سنتی منسوخ شده است اما معتقدیم مدلهای انتقال پیام و مشارکت مردمی متفاوت شده و باید این موضوع را درک کنیم.
او ادامه داد: امروز روزنامهنگاری مشارکتی و شهروندی نگاه بالا به پایین ندارد و فضای روزنامهنگاری تعاملی شده است. در همین راستا باید روزنامهنگاری نوین و فضای مجازی آموزش داده شود تا بتوانیم خودمان را با دنیای جدید سازگار کنیم.
معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین دربارهی سیستم توزیع مطبوعات و تأثیری که این سیستم روی فروش دارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه توزیع روزنامهها به روال ۷۰ سال پیش انجام میشود. باید قبول کنیم که تکنولوژی توزیع نیاز به تغییر دارد؛ چرا که یکی از علل فروش کم مطبوعات همین سیستم توزیع سنتی است. سالهاست که سیستم پست در جهان به مطبوعات ورود کرده است اما از آنجا که چند سال پیش ما در کشورمان سیستم توزیع پست قوی نداشتیم، این کار عملی نبود. به مدد تکنولوژی امروز سیستم پست در کشورمان مدرن شده و در همین راستا تفاهمنامهای با پست منعقد کردهایم که جزئیات آن در چند روز آینده به صورت رسمی منتشر میشود.
سلطانیفر اظهار کرد: همچنین در حال پیگیری هستیم که با شهردارها جلساتی را برگزار کنیم و مدلهای جدید کیوسکهای روزنامهفروشی را به آنها ارائه کنیم. این مدلها به گونهای طراحی شدهاند که بیشتر جنبه اطلاعرسانی داشته باشند. اگر بتوانیم این طرح را عملیاتی کنیم شاهد تحول خوبی در فروش مطبوعات خواهیم بود.
او با اشاره به بیمه خبرنگاران یادآور شد: تصمیم گرفتیم شکل حمایتی از روزنامهنگاران را به شیوه سنتی برگردانیم و در همین راستا طرح اشتراک مجلات و بیمه را تعطیل کردیم. به این ترتیب هزینه بیمه خبرنگاران به سبد یارانه مستقیم مدیران مسؤول برگردانده میشود و در مقابل مدیران مسؤول موظفاند که نیروهای خودشان را بیمه کنند. در غیر این صورت از تسهیلات و کمکهای وزارت ارشاد محروم میشوند.
معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد افزود: برای تسهیل امور بیمه خبرنگاران تاکنون مواردی انجام شده است؛ به عنوان مثال رسانههایی که زیر پنج نفر نیرو دارند میتوانند تنها با پرداخت هفت درصد، بیمه شوند. از سوی دیگر برخی از مدیران مسؤول که به دلیل مواجهه با دفاتر بیمه برای دریافت کد بیمه نگرانی داشتهاند، میتوانند از طریق کد بیمه معاونت مطبوعاتی، روزنامهنگاران خود را بدون سقف بیمه کنند. همچنین در تلاش هستیم که بیمههای تکمیلی، عمر و حوادث را از طریق صندوق هنر برای روزنامهنگاران تسهیل کنیم.
سلطانیفر همچنین با اشاره به طرح اینترنت بدون فیلتر برای خبرنگاران تأکید کرد: این طرح در راستای دسترسی آزاد به اطلاعات برای روزنامهنگاران تصویب شده است و تاکنون ۳۲۰ نفر شامل اینترنت بدون فیلتر شدهاند.
او درباره شرایط کنونی لایحه سازمان نظام رسانهای نیز توضیح داد: دیدگاههای کارشناسی زیادی را برای لایحه سازمان نظام رسانهای بررسی کردهایم و تمام نظرات روزنامهنگاران، اصحاب رسانه و اساتید را به اطلاع مسؤولان مربوطه و دولت رساندهایم.
معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد با بیان اینکه روالِ دادن مجوز به رسانهها تسهیل شده است، گفت: در سالهای اخیر تلاش شده که درخواست افراد برای راهاندازی رسانهها تسهیل شود و این فرایند همچنان نیز ادامه دارد اما روزنامهنگاری کودک و نوجوان را از این روال مجزا کردهایم. پیشتر دادن مجوز به رسانههای کودک و نوجوان آسان بود اما الان کمیتهای در این راستا تشکیل شده است که باید برای دریافت مجوز رسانههای کودک و نوجوان حتما از آن فیلتر عبور کرد.
سلطانیفر همچنین در سخنانی با تأکید بر حمایت از خبرنگاران خارجی مستقر در ایران و آنهایی که در رفت و آمد هستند، یادآور شد: تلاش میکنیم ضمن برقراری ارتباط خوب با این خبرنگاران از کمک آنها در مسیر رساندن پیامهایمان به دنیا بهرهمند شویم.
او همچنین در این نشست از دیگر برنامههای این معاونت در راستای تسهیل امور مربوط به رسانهها و خبرنگاران سخن گفت که در این میان میتوان به مشکل کاغذ، بیمه خبرنگاران، حضور خبرنگاران برای پوشش مسابقات جام جهانی، طرح ترافیک خبرنگاران و … اشاره کرد.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |