اخبار رسانه

پژوهشگر رسانه: استانداردسازی و ساماندهی رسانه ها ضروری است

روزنامه نگار و پژوهشگر ژورنالیسم گفت: استانداردسازی و ساماندهی رسانه ها و حذف خبرنگاران غیرحرفه ای از این حوزه ضروری است.

مجید رضاییان استاد دانشگاه و نویسنده کتاب «شیوه‌نامه روزنامه‌نگاری»، در گفت و گو با ایرنا، افزود: سال ۸۰ طرح استاندارد سازی رسانه ها را مطرح کردم که در صورت اجرای آن، خبرنگارانی که فاقد استاداردهای لازم باشند حذف و باید وارد بخش آموزش خبری شوند.

روزنامه نگار و پژوهشگر ژورنالیسم به نبود  روزنامه نگاری تحلیلی و تحقیقی در عصر رسانه امروز اشاره و بیان کرد: زمانی شاهد جریان سازی خبری و اثرگذاری  نقد و انتقاد خواهیم بود که از روش های تحقیق و تحلیل استفاده شود که لازمه آن آموزش و کسب مهارت است.

این پژوهشگر رسانه توضیح می‌دهد: اخبار بیشتر به شکل “وی گفت، وی افزود” در آمده است در صورتی که تنظیم گزارش های خبری باید بر اساس اطلاعات تولیدی و مشاهده صورت بگیرد.

رضاییان با تاکید بر قدرت قلم و مهارت روزنامه نگاری گفت: “طرح سوال”بدیهی ترین امر در روزنامه نگاری است؛ بطوری که با نحوه سوال خبرنگار سطح کیفی روزنامه نگار را می توان سنجید.

مسئولان در مقابل خبرنگاران فروتن باشند

وی بابیان اینکه باید مسئولان در مقابل خبرنگار فروتن باشتد و نه برعکس، افزود: در حال حاضر بیش از پیش نیاز به احیا و زنده کردن روزنامه نگاری تحلیلی و روحیه  مطالبه گری در خبرنگاران هستیم.

رضاییان  امر  و نهی روابط عمومی ها در تنظیم اخبار را از ضعف رسانه ها دانست وگفت: وقتی شاهد باج گیری برخی سایت ها و شبه رسانه ها از دستگاه ها و خرید و فروش خبرنگار از سوی روابط عمومی ها هستیم؛ باید هم شاهد این سواستفاده های رفتاری باشیم.

 روابط عمومی ها حق اظهار نظر در نشر اخبار را ندارند

وی با بیان اینکه هیچ روابط عمومی حق اظهار نظر در چگونگی تنظیم و نشر اخبار را ندارد، افزود: رسانه ای کردن مسوولانی که از خبرنگار سلب اختیار کردند و آزادی بیان را گرفته اند؛حق مسلم آن خبرنگار و رسانه است که باید از این ظرفیت خود استفاده و بهره ببرند.

وی تصریح کرد: برپایه اصول و مقررات فدراسیون بین‌المللی روزنامه نگاری، هر گونه مراوده مالی دستگاه ها با خبرنگاران و رسانه ها آسیب زا و عامل فساد می شود.

استاد و محقق ژورنالیسم با اشاره به وجود فساد سیاسی و اقتصادی در سطح کشور، افزود:  امروز سطح روزنامه نگاری پایین آمده است، حتی در اعطای یارانه به رسانه ها نیز فساد شکل گرفته است.

وی به شکل گیری سایت های دستوری و جناح بندی پایگاه های خبری اشاره کرد و گفت: روزنامه نگاری تحلیلی و انتقادی در چنین فضا اگر چه سخت است؛ اما باید تاوان آن را هم داد و نباید عقب کشید.

به گفته وی،  تنها در لوای تحقیق و پژوهش و تحلیل می توان به روزنامه نگاری پیشرفته دست یافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *