اخبار رسانه
حل مشکلات کاغذ بهصورت ویژه در دولت دنبال خواهد شد
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ در مراسم افتتاحیه سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حل مشکلات کاغذ را بهصورت ویژه در دولت دنبال خواهیم کرد و همین امروز هم در جلسهای با معاون اول رئیس جمهور درباره این موضوع بحث و تبادل نظر صورت گرفت تا با یک برنامه ریزی مدون مشکلات ناشران و اهالی رسانه را برطرف کنیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراسم آغازین سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عصر امروز، سهشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و وزیر فرهنگ لبنان به عنوان مهمان ویژه این مراسم در مصلای تهران برگزار شد.
وزیر فرهنگ دولت مردمی در این مراسم گفت: تا همین چند ماه گذشته که در ستاد ملی مبارزه با کرونا به دنبال اخذ مجوز برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بودیم، دغدغه داشتیم که کرونا اجازه برگزاری نمایشگاه بهصورت حضوری را خواهد داد یا باید به برپایی مجازی نمایشگاه کتاب اکتفا کنیم.
وی افزود: پس از کش و قوس های فراوان بهمنماه سال گذشته مجوز مشروط برپایی حضوری نمایشگاه کتاب از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شد با این حال حتی تا اسفندماه سال گذشته هم نسبت به برپایی حضوری نمایشگاه تردیدهایی وجود داشت تا اینکه با اقدامات جهادی دولت انقلابی و فداکاری کادر درمان بیماری کرونا به خفیفترین شکل ممکن در جامعه رسید و امروز شاهد گشایش بزرگترین جشنواره فرهنگی کشور پس از دو سال وقفه هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به توسعه کتابخانههای عمومی از سوی دولت مردمی گفت: امروز بیش از ۳ هزار کتابخانه عمومی در کشور فعال است و نهاد کتابخانههای عمومی و مدیریت جوان و انقلابی این نهاد در حال تلاش گسترده در این زمینه است. امروز شبکه کتابخوانی از مهم ترین شبکه های فرهنگی کشور است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به توجه دولت در سفرهای استانی به موضوع فرهنگ و توسعه کتابخانههای عمومی بیان کرد: در هر استان در حال تجهیز یک مجموعه جدید از کتابخانهها هستیم ازجمله در قم، تبریز، اصفهان و همه شهرهای بزرگ و کوچک. یکی از سیاستهای قطعی، توسعه کتابخانههای عمومی است. این رویکرد به صنعت نشر و توسعه فرهنگ کتابخوانی کمک شایانی میکند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: برپایی این دوره از نمایشگاه کتاب به دلیل فشردگی زمان از شرایط ویژهای برخوردار بود و همکارانم در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ تلاش های شبانه روزی بسیاری متحمل شده اند تا نمایشگاه به بهترین شکل ممکن آماده میزبانی از مخاطبان شود.
وزیر فرهنگ در ادامه با اشاره به دستاوردهای نمایشگاه مجازی کتاب که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، گفت: ویروس منحوس کرونا در کنار تمام تلخیها و سختی ها فرصتهای فرهنگی هم در پی داشت که یکی از آنها برپایی موفق نمایشگاه مجازی کتاب بود که در آخرین دوره بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار جلد کتاب به فروش رسید و از ۲۹۰۰ روستا و ۱۲۰۰ شهر خریدار کتاب داشته ایم. از سوی دیگر تلاش کرده ایم تجربه گرانبهای نمایشگاه مجازی را به نمایشگاه فعلی متصل کنیم و در کنار نمایشگاه حضوری همزمان سامانه فروش مجازی هم برقرار خواهد بود تا مردم عزیز سراسر کشور از دورترین نقاط بدون نیاز به حضور در مصلای تهران از رایانه شخصی خود بتوانند تمام کتاب های ناشران را بررسی کرده و نسبت به خرید کتاب مورد علاقه خود اقدام کنند.
وی گفت: همچنین همانند نمایشگاه مجازی کتاب، خادمان فرهنگ کتابخوانی در شرکت بزرگ پست امسال کتابها را به صورت رایگان درب منزل خریداران تحویل میدهند.
اسماعیلی تصریح کرد: از مهمترین شعارهای دولت مردمی، برقراری عدالت فرهنگی است که نمایشگاه مجازی کتاب تهران یکی از تجلیهای آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و بنا داریم با تقویت تمهیداتی در خصوص ارایه خدمات به خریداران نمایشگاه مجازی، برقراری عدالت فرهنگی را به صورت دائم در نمایشگاه کتاب داشته باشیم.
وزیر فرهنگ درباره بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: امسال در بخش بینالملل نمایندگان فرهنگی بیش از ۳۲ کشور حضور دارند و کشور همسایه قطر هم به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد و در روزهای آتی برپایی نمایشگاه، وزیر فرهنگ قطر نیز از نمایشگاه دیدن خواهد کرد. از سوی دیگر حوزه کتاب از مهمترین عرصههای دیپلماسی فرهنگی محسوب می شود و امسال تعداد قابل توجهی کتاب از زبان فارسی به زبانهای خارجی از سوی نهادهایی مثل سازمان فرهنگ و ارتباطات ترجمه و منتشر شده است.
وی افزود: نمایشگاه کتاب فرصتی برای تقویت دوستی میان دولتها به حساب میآید و دولت مردمی از این فرصت ارزنده به خوبی بهره خواهد برد.
اسماعیلی در ادامه به مشکلات حوزه نشر و کاغذ اشاره کرد و گفت: مهمترین دغدغه وزارت فرهنگ در حوزه نشر رفع مشکلات کاغذ است که ناشران دغدغه هایشان را در این زمینه به بنده منتقل کرده اند و انشاالله حل مشکلات کاغذ را به صورت خاص در دولت دنبال خواهیم کرد و همین امروز هم در جلسهای با معاون اول رئیس جمهور درباره این موضوع بحث و تبادل نظر صورت گرفت تا با یک برنامه ریزی مشکلات ناشران و اهالی رسانه را برطرف کنیم.
وی در ادامه گفت: در این خصوص با دو نگاه کوتاه مدت و بلند مدت اقداماتی را انجام می دهیم؛ اقدام بلندمدت در حوزه کاغذ تلاش برای خودکفایی تولید کاغذ مورد نیاز داخل و حتی ورود به بخش صادرات است و در برنامه کوتاه مدت نیز به دنبال حل مشکلات پیش روی فعالان حوزه نشر هستیم.
همچنین در بخشی از این مراسم یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و رییس نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی گفت: سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران، با حضور ۲۸۰۰ ناشر برگزار میشود؛ ۱۷۰۰ ناشر در محیط مصلای امام خمینی (ره) در غرفهها از فردا میزبان علاقهمندان به کتاب است؛ علاوه بر این ۱۷۰۰ ناشر کتابهای خود را در فضای مجازی در معرض دید و انتخاب مردم از سراسر کشور قرار میدهند.
وی افزود: ۱۷۰ ناشر خارجی از بیش از ۳۰ کشور در این نمایشگاه حاضر هستند.
رییس نمایشگاه کتاب تهران خاطرنشان کرد: یارانه این دوره از نمایشگاه نیز با همکاری بانک صادرات به دست مخاطبان میرسد و یارانه دانشجویان، طلاب و اعضای هیأت علمی در مقایسه با دوره سیودوم، افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |