در آیین تکریم و معارفه معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه گذشت؟
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی پیش از ظهر امروز دوشنبه (19مهرماه) در مراسم تکریم و معارفه معاونان سابق و جدید امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی که با حضور شماری از مدیران خبرگزاریها، روزنامهها و پایگاههای خبری در محل ساختمان این معاونت برگزار شد، ضمن تقدیر از زحمات محمدخدادی در دوران مدیریتش در این معاونت اظهار داشت: در همان ابتدای دوران وزارت خود به همه دوستان گفتم که ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند حضور در دو امدادی هستیم که در آن عدهای مسئولیتی را برعهده دارند و در ادامه دیگران کار را ادامه خواهند داد.
وی ادامه داد: وقتی روی این صندلی مینشینیم یک روز به فکر برخاستن از آن هم هستیم و این صندلی یک جایگاه موقت و فرصتی برای خدمتگذاری است. از نظر من این پستها همانند یک ساعت شنی است که در آن زمان در حال کم شدن است و به همین منظور از خداوند بزرگ میخواهم که در این دوران مدیریتی بتوانیم وظایفی را که برعهده داریم به خوبی انجام دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آقای خدادی فردی باتجربه هستند و به خوبی در عرصه مطبوعات تلاش داشته و دارند، خاطرنشان کرد: در همین زمان کوتاه همکاری شاهد تلاش ایشان بودیم و از این رو با پیشنهاد رسمی آقای مهدیپور خواستیم تا همچنان در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار ما باشند و به همین منظور حکم ایشان به عنوان دبیر کمیته اطلاعرسانی ستاد ملی کرونا را صادر کردیم.
اسماعیلی در مورد فرشاد مهدیپور معاون جدید امور مطبوعاتی نیز تصریح کرد: زمان بررسی و انتصاب ایشان طولانی شد و بنده اعتقاد زیادی داشتم تا ایشان در این سمت حضور پیدا کنند، از ابتدا برای هر انتصاب تلاش کردیم موانع به کارگیری را برطرف کنیم، آقای مهدیپور از خانواده خود مطبوعات است و از کار میدانی و صف در حوزه رسانه فعالیت خود را آغاز کرده و ویژگی مهم دیگر وی این است که در حال حاضر یک نظریهپرداز تئوریک در حوزه رسانه است.
وی افزود: با حضور آقای مهدیپور و خدادی تلاش میکنیم بیشتر به حوزه مدیریت فضای رسانهای ادامه دهیم، در حال حاضر ما چند مفروض در حوزه رسانهای داریم، در گام اول در مواجهه با یک جنگ تمام عیار رسانهای هستیم و در دولت مردمی به این مساله اعتقاد کامل داریم و همه بازآرایی و آرایش رسانهای به منظور مقابله با این موضوع را به کار خواهیم گرفت، ما معتقدیم درگیر یک تهاجم فرهنگی گسترده هستیم و برنامه ما در حوزه رسانه این است که از حالت پدافندی به آفندی برسیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بسیاری از استانها به دنبال ایجاد فضای هاب رسانهای هستند، گفت: ما به دنبال ایجاد یک جریان رسانهای نوین در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی هستیم. از این رو اهمیت حوزه رسانهای هم در تهران و هم در سایر استانها و همچنین در بخش بینالملل را مدنظر داریم.
اسماعیلی با بیان دغدغههای رسانههای مکتوب بیان کرد: ما درگیر موضوعات جدی در حمایت از رسانههای مکتوب هستیم، با تغییر آرایش رسانهای که صورت گرفته و تقویت رسانهها و شبکههای اجتماعی طبیعتا حوزه رسانههای مکتوب دچار چالش جدید شده است، در کشور ما کاغذ یک دغدغه برای اهالی رسانههای مکتوب است و این موضوع در حال پیگیری است. در این باره دو تخلف هم صورت گرفته که از طریق قوه قضائیه در حال پیگیری هستیم. دو مجوزی که برای وارد کردن کاغذ، ارز آن تخصیص پیدا کرده، ولی وارد نشده است.
وی ادامه داد: در گام بعدی به دنبال این هستیم که نیاز به کاغذ را با تخصیص ارز جبران کنیم که در همین راستا دیروز در جلسه با رئیس جدید بانک مرکزی این موضوع مطرح و کار آن در حال انجام است، اما مهمتر از همه رسیدن به خودکفایی در این حوزه است. در هفته گذشته تیمی را به خوزستان اعزام کردیم تا از مجموعه کارخانههای آنجا بازدید کنند که یک گزارش مبسوط تهیه و ارائه شد، در حال حاضر در تلاش هستیم در جلسه با معاون اول رئیس جمهور و همکاری با وزارت صمت موضوع خودکفایی را دنبال کنیم، هدف گذاری ما براین است که بخش عمدهای از نیاز کاغذ برای اهالی فرهنگ و رسانه را تا آخر دولت به خودکفایی برسانیم. این استعداد در داخل کشور وجود دارد و این از برنامههای اصلی بود که به مجلس هم ارائه کردم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ابراز داشت: آقای مهدیپور برای انجام این رسالت بزرگ نیاز به همکاری و همراهی همه اهالی رسانه دارد، رئیس جمهور محترم نگاه سیاسی ندارند و از همان ابتدا اعلام کردند که رقیب بنده جناحهای سیاسی نیستند بلکه رقیب من فساد، تبعیض و بیعدالتی است. این شعار را در این دولت پیگیری میکنیم از این رو در هیچ یک از انتصابات مسائل سیاسی و گروهی را دخیل نکردم.
اسماعیلی اضافه کرد: درست است که وقتی من در این جایگاه قرار میگیرم فراخور حوزه نگرشی و تجربهای که دارم مبادرت به انتخاب برخی افراد کنم و طبیعی است که افرادی که همسو و هم فکر من هستند انتخاب شوند، اما این بدان معنا نیست که ما نگاه سیاسی داشته باشیم، تا به امروز در هیچ جریان سیاسی نبودم و سعی کردم بدون نگاه به سوابق و پیشینههای سیاسی مدیران خود را انتخاب کنم. به همین خاطر تلاش کردیم بهترینها را انتخاب کنیم.
وی تاکید کرد: برای من روشن است که آقای مهدیپور فردی توانمند است و قطعا ایشان هم سلیقههای سیاسی خود را دارد اما در این جایگاه اهل اعمال سلیقههای سیاسی نیست، ایشان با سعه صدر از همه اصحاب فکر، فرهنگ و رسانه استفاده خواهند کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات نیز گفتم ما خود را مقید به آزادی بیان خواهیم کرد، آقای رئیس جمهور زمانی که در قوه قضائیه بودند تمام شکایتها در دستگاه قضا که مربوط به رسانهها بود را پس گرفتند و در دولت هم همین روند را در پیش گرفته و به من توصیه کردند که فضای کاملا آزاد را برای رشد و تعالی رسانهها فراهم کنیم.
اسماعیلی در پایان از مدیران مسئول رسانهها و همکاران معاونت مطبوعاتی تشکر و قدردانی و اظهار امیدواری کرد در اولین فرصت جلساتی را با آنها داشته باشد.
در ادامه فرشاد مهدیپور، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن قدردانی از همکاران رسانهای، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاون پیشین مطبوعاتی، به تحولات ایجاد شده در حوزه رسانه اشاره و تصریح کرد: طی سالهای گذشته، علیرغم تحولات سریع و پرشتابی که در ماهیت، کارکرد و فناوریهای رسانهای ایجاد شده است، اما ساختار، سازمان و عملکردهای ما در این حوزه با توسعه چندانی مواجه نشده است.
مهدیپور با اشاره به اهمیت موضوع رسانه و فضای مجازی بهعنوان یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب، گفت: بازآرایی نظام رسانهای کشور یکی از اولویتها و کارویژههای اصلی ما در معاونت مطبوعاتی خواهد بود و بدون تردید، این مهم بدون مشارکت اصحاب رسانه، دانشگاهیان و نهادها و تشکلهای فعال و مرتبط با حوزه رسانه میسر نخواهد شد.
معاون مطبوعاتی در همین رابطه به محدودیتها و موانع موجود اشاره کرد و افزود: با وجود چنین موانع و محدودیتهایی، بازآرایی نظام رسانهای کشور بهسادگی امکانپذیر نخواهد بود.
به گفته مهدیپور، کشور ما هماکنون در یک جنگ فرهنگی و رسانهایِ بزرگ و فراگیر قرار گرفته است که تبعات آن در جامعه محسوس است و تنها راه مقابله با این هجمه بزرگ بازآرایی نظام رسانهای کشور است.
وی پیشگیری از کاهش یا از دست رفتن مرجعیت رسانهای را یکی از اهداف نهایی و غایی معاونت مطبوعاتی عنوان و تصریح کرد: موضوع افزایش مرجعیت رسانهای در همه سیاستگذاریها و تصمیمگیریها لحاظ میشود و ما با تمام توان به سمت آن حرکت میکنیم.
در بخش پایانی این آئین محمد خُدادی معاون پیشین مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعامل گسترده خود با اهالی رسانه در ایام تصدی خود در معاونت مطبوعاتی، به بیان پارهای از مسائل و مشکلات دو سال گذشته پرداخت و ضمن تاکید بر لزوم افزایش اعتماد به رسانهها گفت: با وجود همه مشکلات و پیچیدگیهایی که با آنها مواجه شدیم توانستیم با اعتماد به رسانهها و ایجاد یک فضای همکاری و همدلی با اصحاب رسانه، از همه آنها عبور کنیم.
خدادی افزود: بنده بهعنوان یکی از اعضای جامعه بزرگ رسانهای کشور معتقدم که ما در این حوزه همکاران فداکاری داریم که فداکاری آنها ریشه در معرفت و اعتقاد درونی دارد که آنان به اسلام ناب محمدی (ص)، امام و انقلاب خود دارند.
وی با بیان این که همه ما در مسئولیتهای مختلف باید به فکر خدمت به مردم و حل مشکلات آنها باشیم گفت: وقتی در این مسیر افرادی مانند شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی را در عرصه دیدهایم که با خون پاک خود حجت را بر همه ما تمام کرد دیگر باید توجه به رفع مشکلات جامعه و خدمت به مردم همواره به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.
معاون سابق مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین انتخاب فرشاد مهدیپور را یکی از بهترین گزینهها برای معاونت مطبوعاتی دانست و برای وی در این زمینه آرزوی موفقیت کرد و خواستار تلاش و کمک همه مطبوعات به آقای مهدی پور برای پیشبرد اهداف رسانهای کشور شد.
یادآور میشود، در این آئین حجتالاسلام محمود دعائی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان، محمدحسین خوشوقت مدیرمسئول پایگاه خبری فرارو، محمدصادق عرب مدیر مسئول پایگاه خبری تابناک، علی صالح آبادی مدیرمسئول هفتهنامه ستاره صبح و محمدرضا نوروزپور مدیرعامل سابق ایرنا به بیان دیدگاههای خود در خصوص شرایط فعلی رسانه پرداختند.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |